Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail'in OrtadoÄŸuÂ’daki emeli

MİT’in ilk nüvesini oluşturan Milli Amele Hizmeti’nin kurucularından Ergun Gökdeniz, İsrail yönetiminin stratejine dikkat çekti.



Vahdet gazetesinden Enes Babacan'ın haberine göre; MÄ°LLÄ° Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nın ilk nüvesini oluÅŸturan Milli Amele Hizmet (MAH) teÅŸkilatının kurucularından emekli vali Ergun Gökdeniz, Suriye'de yaÅŸanan savaşın asıl nedeninin Ä°srailoÄŸullarının sözde ‘vaat edilmiÅŸ' topraklarına kavuÅŸma istekleri olduÄŸunu söyledi.

ABD, RUSYA VE Ä°RAN, Ä°SRAÄ°L YANLISI!

Gökdeniz, “Ä°srail'in hedefi 3. Dünya savaşı yerine Mezopotamya olarak adlandırdığı OrtadoÄŸu'ya küçük savaÅŸlar ile hükmetme isteÄŸi. Ä°srail'e bu projede ABD, Rusya ve Ä°ran gibi ülkelerin menfaatleri gereÄŸi destek verdiklerini görüyoruz” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

“Suriye savaşının üst aklı Ä°srail'dir” diyen Gökdeniz ÅŸöyle devam etti: “Ä°srailoÄŸulları, vaat ediÅŸmiÅŸ topraklarına kavuÅŸma istekleri için 3. Dünya savaşı yerine Mezopotamya olarak adlandırdığı OrtadoÄŸu'ya küçük savaÅŸlar ile hükmetme isteÄŸinde. Suriye savaşı da bu projenin uygulandığı kirli bir oyundur. Ä°srail'e bu projede ABD, Rusya ve Ä°ran gibi ülkelerin menfaatleri gereÄŸi destek verdiklerini görüyoruz. Türkiye bu projede istenmiyor. Çünkü Türkiye'nin Osmanlı Ä°mparatorluÄŸundan kalma bölgedeki amaçlarına bu proje ters gelir” ifadelerini kullandı. Suriye'de oynanan kirli oyunda ABD ve Ä°srail'in beraber hareket ettiÄŸini söyleyen istihbaratçı Gökdeniz, “ABD tüm gücüyle Ä°srail'in projesine hizmet ediyor. Suriye ile on yıllar öncesinde askeri iliÅŸkileri bulunan Rusya, Suriye'de Esed'in ayakta kalmasını saÄŸlamak için ABD ile çıkar anlaÅŸması içinde. Hatta Rusya ABD'nin bölgedeki uydusudur. Ä°ran'da mezhepçi yaklaşımı ve menfaatleri gereÄŸi Suriye'de sergilenen kirli ittifakta Esed'in yanında yer alıyor” dedi.

‘OSMANLI' KORKUTUYOR!

ABD, Rusya ve Ä°srail gibi büyük planları olan ülkelerin Suriye'de birbirinin kuyruÄŸuna basmadan menfaatlerini koruduklarını kaydeden Gökdeniz, “Ancak Türkiye bölge ile tarihsel geçmiÅŸi nedeniyle Suriye'de istenmiyor. PYD'yi kullanan Ä°ran ve Rusya, Türkiye'nin bölgeye müdahil olmaması için PYD'yi ortadan kaldırma iÅŸini bile üstlenebilirler” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

‘KANTONCULUK' HAYALDEN ÖTEYE GEÇEMEZ!

Suriye'de PYD'nin Kürt kantonları oluÅŸturma fikrinin ABD ve Ä°srail tarafından desteklenmeyeceÄŸini söyleyen Gökdeniz, “Öcalan'ın Suriye'de Baba Esed'in yanında saklandığı dönemde ortaya attığı bir fikirdi Suriye'de Kürt kantonları kurmak. Ama bu o dönem nasıl hayalde kaldıysa ÅŸimdi de hayalden öteye gidemez. Çünkü buna bölgedeki büyük ülkeler müsaade etmez” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.